image
 |  4 17 Березня 2023 | 17:42

Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт путіна

Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт президента росії володимира путіна.

Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін, передає УНН.

“Відтепер російський президент має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину – незаконної депортації та переміщення українських дітей. Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт президента рф путіна і уповноваженої з прав дитини рф львової-бєлової”, – заявив Костін.

Ордери на арешт означають, що за межами росії путіна мають заарештувати та передати до суду, “а світові лідери тричі думатимуть, перш ніж тиснути йому руку або сідати з ним за стіл переговорів”.

“Світ отримав сигнал, що російський режим є злочинним і його керівництво та поплічники будуть притягнуті до відповідальності. Це історичне рішення для України та всієї системи міжнародного права. Вдячний за нього особисто Прокурору МКС Каріму Хану”, – додав Костін.

Генпрокурор поінформував, що Україна щодня тісно співпрацює щодо розслідування злочинів, вчинених проти держави.

Зокрема, щодо насильницької депортації дітей, Офіс Генерального прокурора передав МКС понад 40 томів матеріалів – більше 1000 сторінок.

Загалом у провадженнях, в яких Офіс Генпрокурора здійснює процесуальне керівництво, зафіксовано депортацію понад 16 тисяч дітей з Донецької, Луганської, Харківської та Херсонської областей. Проте, як наголошує Костін, реальна цифра може бути значно більшою. Він додав, що Україні вдалося повернути додому 308 дітей.

“Маємо повернути їх всіх. І засудити в українських та міжнародних судах кожного причетного до примусової депортації українських дітей. А також до інших воєнних злочинів, злочинів проти людяності, геноциду та найтяжчого міжнародного злочину – агресії. І цей шлях ми маємо пройти спільно з усім вільним світом. Очікуємо від всіх держав, які вважають себе частиною цивілізованого світу, відповідних кроків щодо притягнення підозрюваних у вчиненні міжнародних злочинів до відповідальності. Навіть якщо це найвищі керманичі російського терористичного режиму. Особливо якщо це найвищі керманичі російського терористичного режиму”, – резюмував Генпрокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна буде виробляти ядерне паливо для АЕС

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити