image
 |  0 5 Серпня 2022 | 15:01

Младоолігархи ЗЕ-команди рвуться зайняти місце Ахметова, - депутат Волиньради про велику приватизацію

Мене шокувала новина. Влада Зеленського у розпал війни під ракетними обстрілами і ударами артилерії московських окупантів вирішила розгорнути велику приватизацію. 3 серпня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що з 1 вересня в Україні стартує масова приватизація. Таке завдання дав уряду особисто президент Зеленський. Шмигаль ніколи не відзначався самостійним критичним мисленням чи здатністю висловити власну думку. Тому я не сумніваюся, що він здатний виконати навіть найбільш безглузді і шкідливі вказівки.

Таку думку на сторінці у facebook висловив очільник Волинської "Свободи" Анатолій Вітів.

"Продавати державні підприємства, коли йде повномасштабна війна і значна частина території держави під окупацією. Коли щодня гинуть українські захисники, а російські снаряди забирають свій кривавий врожай. Певно більшість подумає, що у владі зовсім з'їхали з глузду. Та дивним і диким це видається, якщо мислити категоріями державних національних інтересів. На жаль, влада у нас керується абсолютно протилежними мотивами.

Затівати масштабну приватизацію, коли йде війна можуть тільки ті, хто хоче за безцінь скупити державну власність. Напевно, в оточення Зеленського дуже сверблять руки отримати ласі шматки національного багатства. І війна для них - найкраща нагода це зробити.

Приватизація під час війни нагадує мені бенкет під час чуми. Це не лише злочинно, аморально і абсурдно. Це й спокуслива можливість для деяких осіб зірвати великий куш. Хто з серйозних іноземних інвесторів прийде в країну, де йде війна? Про яку конкуренцію може йти мова на аукціонах з приватизації? В мене є підла підозра, що хтось, користуючись падінням курсу гривні та під прикриттям війни і заборони критикувати владу, хоче зайняти місце Ахметова, Пінчука і Порошенка. Старі олігархи суттєво збідніли. Але святе місце пустим не буває. На їх місце рвуться младоолігархи з ЗЕ-команди. Зараз настав їх зірковий час. А війна, якщо приватизація таки відбудеться, все спише", - зазначив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боротьбу з корупцією влада проміняла на просування в Україні гендерної ідеології

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити