image
 |  5 21 Лютого 2023 | 16:16

Мобілізація у росії масово зачепить студентів

У Росії готуються до масової мобілізації студентів вищих навчальних закладів очної форми навчання.

Режим активно нарощує можливості для її забезпечення. Про це повідомило Головне управління воєнної розвідки у Facebook 21 лютого, - пише ВолиньUA.

"Імовірно, мобілізацію проведуть до 1 квітня – початку весняного призову на строкову службу. У разі необхідності початок призову можуть відтермінувати", – йдеться в повідомленні.

За даними ГУР, у Росії вже створюють "дільниці оповіщення". Вони допомагатимуть військкоматам вручати повістки студентам очної форми навчання.

Зокрема, керівництво трьох російських ВНЗ видало документи, які зобов'язують структурні підрозділи закладів виділити певну кількість студентів і співробітників для роботи на "дільницях оповіщення", кажуть в ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відбили ворожі атаки у трьох областях

Ідеться про Новосибірський та Томський державні педагогічні університети та Томський політех.

"До цієї роботи планується залучати громадян, які офіційно не підлягають мобілізації. При цьому, в Томському політехнічному університеті включення до складу "дільниць" відбувається без згоди або навіть попереднього інформування визначених студентів та співробітників", – інформує розвідка.

За даними ГУР, керувати "дільницями" призначаються представники вищого керівництва навчальних закладів.

У розвідуправлінні наголосили, що для проведення чергової хвилі мобілізації у РФ не потрібні додаткові правові підстави.

Усе тому, що оголошену у вересні торік "часткову мобілізацію" офіційно так і не завершили.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити