image
 |  4 12 Квітня 2018 | 12:07

Молдова просить Україну дати коридор для виведення військ РФ із Придністров'я

Молдова має намір домовитися з Україною про виведення російських військ з Придністров'я через її територію.
Про це 12 квітня 2018 року повідомляє сайт «Телеграф».
Кишинів хоче введення міжнародної цивільної місії в Придністров'ї і готовий домовитися з Києвом про виведення російських військ звідти через коридор на території України, заявляє прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп.
Ми вимагаємо і просимо про виведення російських військ із території Молдови, а також трансформації нинішніх операцій в Придністров'ї в громадянську місію з міжнародним мандатом, будучи впевненими, що дозволить створити основу для вирішення придністровського конфлікту через переговори, - сказав Павло Філіп в ході XI Київського безпекового форуму в четвер.

За словами прем'єра Молдови, коли він говорив на Мюнхенській конференції з безпеки в нинішньому році про виведення військ РФ з Молдови, представники РФ пояснили неможливість вивезти озброєння через Україну зважаючи на складну ситуацію в країні.
Я його запевнив, що у нас достатньо переконливих потужностей і можливості переконати наших українських друзів зробити коридор, щоб можна було вивезти і озброєння, і амуніцію, які все ще зберігаються в Придністров'ї, - заявив він.

Павло Філіп також зазначив, що незаконна військова присутність у країнах не веде до вирішення конфлікту, а заморожують ситуацію і заохочують деструктивні сили в реалізації планів по відриву частин країн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити