image
 |  0 10 Грудня 2018 | 17:58

Молодіжна рада Луцька не підтримала акцію по запровадженню пільгового проїзду

Молодіжна рада Луцька не підтримала запровадження пільгового проїзду для студентів у маршрутних таксі.

Зменшення вартості проїзду до 2,5 грн для студентів закладів середньої спеціальної освіти та вищих навчальних закладів у маршрутних таксі розглядали сьогодні під час засідання Молодіжної ради. Про це інформує сайт Луцької міської ради.

Луцькі студенти почали вимагати від міської влади зниження ціни проїзду для них на 50%, і навіть організували акцію протесту поблизу Волинського окружного адміністративного суду та під стінами Луцької міської ради.

Під час розгляду питання слово взяв секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт. Він акцентував на тому, що акція протесту щодо запровадження пільгового проїзду - це не що інше, як ретельно спланована політична акція.

“Активісти посилаються на те, що в інших містах, зокрема у Львові, студенти мають право пільгового поїзду в маршрутках, але це не відповідає дійсності. У Луцьку, як і в інших містах, пільга на перевезення студентів, як і інших категорій населення, є лише в електротранспорті, адже тролейбуси - це соціальний вид транспорту. Для КП “Луцьке підприємство електротранспорту” на відшкодування пільг спрямовуємо понад 50 мільйонів гривень”, - прокоментував Григорій Пустовіт.

Також Григорій Пустовіт додав, що заклади освіти та медичні заклади Луцька відвідує дуже велика кількість мешканців із навколишніх сіл, які не сплачують ПДФО до бюджету міста. А питання пільгового проїзду студентів, які приїздять до Луцька на навчання із сіл та міст Волині чи сусідніх областей, повинне вирішуватись у тамтешніх міських та сільських радах, аби ці пільги були відшкодовані.

Молодіжна рада Луцька не підтримала запровадження пільгового проїзду для студентів у маршрутних таксі.

    

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити