image
 |  5 4 Травня 2020 | 17:48

Монополія великого бізнесу в часи карантину має бути ліквідована, - голова фракції «Свобода» в Луцькій міській раді

Акції протесту підприємців, які останніми днями відбулися по всій Україні та у місті Луцьк - це сигнал для влади. Настає момент, коли ситуація може стати малоконтрольованою.

Таку думку висловив на своїй сторінці у facebook очільник фракції ВО "Свобода" у Луцькій міській раді Микола Федік.

"Я розумію стан людей, велика частина яких опинилась перед загрозою банкрутства і зубожіння. Люди на межі відчаю. Їх обурюють подвійні стандарти та заборони. Особливо складна ситуація з тими, хто вирощує і продає продукти, адже цей товар не може довго зберігатися. Українські фермери змушені знищувати власний врожай. А в той час у великих торгових мережах - засилля імпортних овочів та фруктів. У київських супермаркетах продається навіть зелена цибуля, привезена з Росії. Я вже не кажу про імпорт з інших держав. Це ж треба додуматися так підтримувати українських виробників сільгосппродукції в часи кризи!

За відсутності будь-якої допомоги від уряду надіятися можна лише на себе. Український малий і середній бізнес зазнав найбільшого удару від пандемії коронавірусу та жорсткого карантину. І не отримав ніякої фінансової допомоги. Мало того - змушений платити податки в умовах простою. Луцькі підприємці - не виняток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькі підприємці вийшли на протест під міську раду

Успішний малий і середній бізнес у місті - це велика кількість робочих місць та мільйонні надходження до міської казни. Це рушій сучасної економіки та основа середнього класу. Без підприємців місто просто зупиниться у своєму розвитку. Ми не повинні допустити масового розорення малого бізнесу і піти назустріч підприємцям. Настав час відкрити малі ринки, розташовані у різних мікрорайонах міста. Дати дозвіл працювати великим продуктовим ринкам. Монополія великого бізнесу в часи карантину має бути ліквідована.

Звісно, відновлення роботи ринків має супроводжуватися дотриманням необхідних санітарно-епідеміологічних заходів безпеки. Ризики існують завжди. Але рідко коли доводиться приймати рішення, позбавлені будь-яких ризиків. Зараз на кону - виживання тисяч підприємців та їх сімей", - написав депутат.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити