image
 |  5 28 Травня 2020 | 19:26

Московські попи масово і поспіхом вивозять з Лаври ікони та всі цінності. Повезуть Кірілу?

З Києво-Печерської лаври почали вивозити ікони, книги та інші цінні речі.

Про це пише Telegram-канал ЗОЛОТІ ВОРОТА | Інсайд КМДА. 

“Люди зсередини кажуть, що багато цінностей, дорогих ікон, антикварних книг, старовинного одягу зараз виноситься з Лаври, церкви і бібліотеки спорожніли на очах. Що можуть – замінюють на новостворені копії, або вішають табличку, що забрали на реставрацію.

Перерозподіляється все винесене по будинках і квартирах тих священиків, які користуються особистою довірою Онуфрія. Коли буде відновлено повноцінний трафік, це буде вивозитися в Москву. Розподіляється також золото і нал “, – зазначено в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія підтримує маріонеткові режими у східній Україні та втручається в західні демократії гібридними інструментами, – Меpкель

За інформацією Telegram-каналу, настоятель Києво-Печерської лаври Владика Павло займається пошуком способу транспортування в Москву мощей, яка повинна здійснюватися тільки при певному температурному режимі і рівні вологості. Труднощів додає і їх сильна крихкість.

Повідомляється, що поки є замовлення на транспортування мощей 10 осіб. 

Telegram-канал має дві версії того, що відбувається. Згідно з першою, в лаврі “готують евакуацію”, по другий – єпископ Російської православної церкви патріарх Кіріл, який не має можливості приїхати в Київ, захотів “сувеніри” з лаври.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міські голови обласних центрів від ВО «Свобода» вимагають вибачень Зеленського за нападки на українську мову

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити