image
 |  2 4 Липня 2023 | 19:53

Мовний омбудсмен оштрафував учительку математики з Дніпра, яка на уроці говорила російською

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь вирішив накласти адміністративний штраф на вчительку математики однієї зі шкіл Дніпра, яка під час онлайн-уроку використовувала російську мову.

Інформацію підтвердив сам Кремінь у коментарі «Радіо Свобода».

За словами мовного омбудсмена, за результатами державного контролю підтвердився факт порушення: вчителька математики комунального закладу освіти у Дніпрі застосовувала недержавну мову, чим порушила мовне законодавство.

Жінці призначили штраф розміром 3400 гривень, який вона уже сплатила.

«Сподіваюся, що цей випадок стане черговим нагадуванням громадянам України, які здійснюють професійні функції в різних сферах, зокрема в освіті, торгівлі, транспорті, про те, що необхідно обов’язково дотримуватися мовного закону», — додав Кремінь.

Що відомо про цю ситуацію?

Конфлікт стався у квітні цього року. Мама учениці однієї зі шкіл Дніпра заявила, що вчителька проводила урок онлайн, користуючись недержавною мовою.

Мати школярки зробила вчительці зауваження. Після цього, за словами жінки, її дитину почали цькувати однокласники, а саму маму видалили з батьківського чату. Жінка поскаржилася директору школи й у кілька інстанцій.

В адміністрації закладу стверджували, що ситуацію з’ясували, і нібито факт цькування дитини не підтвердився. А втім, директорка школи й учителька отримали догани за недотримання мовного законодавства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Бердянському напрямку захисники України просунулися до 2 км

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити