image
 |  23 2 Листопада 2020 | 22:24

МОЗ погодило перепрофілювання Луцького пологового під госпіталь для хворих на COVID-19

Міністерство охорони здоров’я погодило перепрофілювання Луцького пологового будинку під тимчасовий госпіталь хворих на COVID-19.

Про це повідомляють в Управлінні інформаційної політики та цифрової трансформації Волинської облдержадміністрації.

Відповідно до розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби, міністра охорони здоров’я України Максима Степанова від 31 жовтня №128, Луцька міська клінічна лікарня (акушерський корпус Луцького пологового будинку) внесена до переліку медзакладів, що надають допомогу хворим на COVID-19.

«Переобладнання окремого корпусу Луцького клінічного пологового будинку у тимчасовий інфекційний госпіталь – наразі найшвидше та найбільш ефективно, адже в частині палат наявне розведення кисневих точок, що вкрай важливо для хворих на COVID-19 та є можливість ще збільшити кількість ліжок,які будуть підключені до постачання кисню хворим», – зазначають в ОДА.

Чиновники також стверджують, що в корпусі буде окремий вхід та окрема вентиляція, що унеможливить контакт із хворими на COVID-19 та перенесення інфекції.

Варто нагадати, що у тимчасовому шпиталі, який облаштують у одному з копусів пологового будинку, передбачили 250 ліжок для хворих на коронавірус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУ середу комітет Ради розгляне закон про підвищення штрафів за неносіння масок

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити