image
 |  5 14 Квітня 2021 | 10:40

МОЗ оприлюднило склад вакцин проти коронавірусу (ІНФОГРАФІКА)

Міністерство охорони здоров'я України оприлюднило склад вакцин проти коронавірусу.

Як передає «Укрінформ», МОЗ опублікувало відповідну інформацію у Фейсбуці.

«Важливо знати склад, щоб уникнути можливої алергічної реакції після щеплення. Якщо ви маєте підозру, що у вас можете бути алергічна реакція, обов’язково зверніться до вашого сімейного лікаря чи терапевта найближчої лікарні», - пояснили у міністерстві.

Так, вакцина AstraZeneca (торгові назви Covieshield та SK Bio) складається з модифікованого аденовірусу (містить специфічний білок коронавірусу, який і викликає імунну реакцію), L-гістидину або його гідрохлорит моногідрату, ЕДТА, хлориду магнію, етанолу, полісорбату 80, хлориду натрію, сахарози, води для ін'єкцій.

Вакцина CoronaVac має наступний склад: інактивований коронавірус, гідроокис алюмінію, гідрофосфати натрію (12-водний та моногідрат), хлорид натрію.

До складу вакцини Pfizer входять мРНК, ліпідні частинки, фосфоліпід, дигідрати фосфатів натрію та калію, хлориди натрію та калію, сахароза, вода для ін'єкцій.

Як повідомлялося, в Україні 13 квітня розпочалося щеплення проти коронавірусу вакциною CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech.

Також міністр охорони здоров'я Максим Степанов очікує на поставку партії вакцини Pfizer у рамках механізму COVAX цього тижня (до 18 квітня).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 62 випадках був міцний зв'язок між щепленнями Astrazeneca і виникненням тромбів, – EMA

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити