image
 |  5 21 Квітня 2020 | 18:39

МОЗ планує продовжити карантин до 12 травня, але його хочуть дещо послабити

На найближчому засіданні уряду МОЗ пропонуватиме продовжити карантинні заходи в Україні до 12 травня, але з деякими послабленнями обмежень, зокрема пропонуватиметься відкриття музеїв, парків та бібліотек.

Про це заявив на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, – передає кореспондент УНН.

"На найближче засідання уряду МОЗ буде виносити постанову щодо продовження дії карантину. Продовжувати ми збираємося до 12 травня. Це продовження викликано нашим рівнем захворюваності, який є", – наголосив Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну запідозрили у фальсификації кількості інфікованих на COVID-19: їх мало би бути вже 17-19 тисяч

За його словами, МОЗ буде пропонувати пом’якшення карантинних заходів.

"Наприклад, прогулянки парками, але ці прогулянки будуть чітко обмежені щодо кількості осіб і засобів індивідуального захисту. Ми будемо пропонувати для відкриття відвідування наших музеїв, бібліотек, але також з чітким дотриманням карантинних обмежень щодо дистанції, термоскринінгу", – сказав Степанов.

Найімовірніше, пом’якшувати карантинні заходи будуть також на некритичних об’єктах інфраструктури, які можуть відіграти роль у стабілізації економіки.

Нагадаємо, що головний санітарний лікар України Віктор Ляшко подаватиме уряду проєкт постанови про продовження карантину саме до 12 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: COVID-19 прогресує: коронавірусом на Ківерцівщині заразилось уже шестеро поліцейських

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити