image
 |  5 7 Вересня 2023 | 21:43

МОЗ та правоохоронці перевірять рішення ВЛК про обмежену придатність

Міністерство охорони здоров'я та правоохоронні органи перевірять видані після початку повномасштабного вторгнення рішення ВЛК про обмежену придатність до військової служби.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка

"Ми перевіримо ті ВЛК, де було виявлено проблеми, перевіримо медзаклади, де було ухвалено високий відсоток рішень про непридатність. Зараз розробляємо алгоритм "."Усі зміни стосуються категорії "непридатний у мирний час, обмежено придатний у воєнний"

Водночас Ляшко не назвав терміни перегляду рішень ВЛК.

Також зазначив, що вже відкрили велику кількість кримінальних справ.

Володимир Зеленський 30 серпня за підсумками засідання РНБО повідомляв, що ухвалено рішення провести комплексну перевірку обґрунтованості ухвалених в період із 24.02.22 року рішень ВЛК щодо інвалідності та непридатності до військової служби, які були та можуть бути повʼязані з корупційними порушеннями.

Усіма випадками, коли рішення явно безпідставні та незаконні, мали зайнятися правоохоронці.

У п’ятницю, 1 вересня, секретар РНБО Олексій Данілов сказав, що імена лікарів, які виписували фальшиві документи про непридатність до військової служби, та ухилянтів, яким їх видавали, буде оприлюднено.

Данілов також зазначав, що право перевіряти ВЛК має Офіс омбудсмана. Омбудсман Дмитро Лубінець у свою чергу зазначав, що перевірки ВЛК його інституція почала ще з жовтня 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Волині загорівся житловий будинок

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити