image
 |  0 18 Лютого 2021 | 18:59

МОЗ у 2021 році в Україні запроваджує мобільні психіатричні бригади

В 2021 році у рамках програми Медгарантій впроваджується новий пакет допомоги для людей з розладами психічного здоров’я в амбулаторних умовах — мобільні психіатричні бригади.

Про це заявила на брифінгу заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак, передає кореспондент «УНН».

 «В 2021 році у рамках програми Медичних гарантій впроваджується новий пакет допомоги, який буде оріентований на надання допомоги людям з розладами психічного здоров’я в амбулаторних умовах. Це — мобільні психіатричні бригади. Таким чином ми зможемо наближувати допомогу особам, які мають проблеми з психічним здоров’ям, в громаді на амбулаторній ланці», — сказала Микичак.

Крім цього, зі слів заступниці міністра, у сенсі збереження психічного здоров’я, Міністерство охорони здоров’я спільно з українсько-швейцарським проектом «Психічне здоров’я для України» започаткував школу «Лідерство психічному здоров’ю», відбувся перший модуль цієї школи.

З її слів, у школі на засадах конкурсу пройшли і беруть участь як керівники закладів психіатричної допомоги, так і представники громадських організацій, соціальних служб.

«Таким чином ми формуємо те лідерське середовище, яке зможе разом з міністерством охорони здоров’я, з іншими відомствами, ВНЗ, змінювати підходи до надання психіатричної допомоги в Україні», — додала Микичак.

Нагадаємо, раніше у МОЗ підтвердили, що коронавірусна інфекція впливає на нервову систему людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині створили 6 мобільних бригад для вакцинації від COVID-19

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити