image
 |  2 14 Лютого 2021 | 14:58

На Волині створили 6 мобільних бригад для вакцинації від COVID-19

На Волині погодили створення шести мобільних бригад, котрі виїжджатимуть до робочих колективів медиків для вакцинації від коронавірусної хвороби. Перший етап вакцинації від COVID-19 розпочнеться в області вже до кінця лютого.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Вакцинація від COVID-19 в Україні відбуватиметься добровільно та безплатно, – повідомили у пресслужбі облдержадміністрації.

До мобільної бригади входять: лікар резерву, дві медичні сестри, медична сестра резерву та водій. Нині в області мобільні бригади створили на базі таких медзакладів, як:

КП «Луцький ЦПМД» – 1 бригада;

КП «Луцький ЦПМД №1» – 1 бригада;

КП «Луцький ЦПМД №2» – 1 бригада;

КНП «Нововолинський ЦПМСД» – 1 бригада;

«Ковельське МТМО» – 2 бригади.

Також в області визначили 66 тимчасових стаціонарних пунктів щеплення, які розгорнуть на базі закладів первинної ланки для реалізації другого етапу Дорожньої карти.

В ОДА кажуть: найпершими щеплення від COVID-19 отримають такі категорії:

усі працівники мобільних бригад з вакцинації;

усі медичні працівники (лікарі, середній та молодший медичний персонал), які працюють у закладах, де надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19;

усі працівники лабораторій, які проводять лабораторні дослідження на COVID-19;

усі працівники екстреної медичної допомоги включно з водіями;

люди, які перебувають у спеціалізованих закладах, та працівники цих установ (інтернатах, будинках для літніх людей тощо);

працівники спеціалізованих закладів (інтернатів, будинків для осіб похилого віку тощо);

військовослужбовці (включаючи Збройні Сили України та Національну гвардію України), які беруть участь в Операції об’єднаних сил на Сході України.

У лютому Україна отримає 117 тисяч доз мРНК вакцини американського виробництва від Pfizer-BioNTech у межах глобальної ініціативи COVAX. Вона відразу буде розподілена для вакцинації працівників лікарень, у яких надають допомогу пацієнтам з COVID-19. У січні цього року Служба безпеки почала розслідування ввезення в Україну, зберігання та застосування отруйних або сильнодіючих лікарських засобів під виглядом вакцини Pfizer від COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У місті на Волині припинили виплату особам, які перехворіли на COVID-19

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити