image
 |  9 27 Липня 2020 | 12:20

Мутації коронавірусу: Степанов розповів, що заважає створенню вакцини

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що у світі є дослідження щодо мутацій коронавірусної хвороби, які заважають створенню ефективної вакцини проти інфекції.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Про це він сказав під час брифінгу, відповідаючи на питання, чи є дані щодо мутації коронавірусної хвороби COVID-19 з початку пандемії та чи став він менш або більш небезпечним для людей.

За його словами, за всіма мутаціями вірусу слідкують усі провідні науковці світу.

«Є відповідні дані щодо його мутації, з одного боку. З іншого, немає підтвердження що змінюється його вірулентність, тобто він стає більш вразливим. Хоча куди ще більш вразливим. Ми бачимо як він розповсюджується по світу. На що впливає мутація? Вона вливає на безпосереднє виготовлення та ефективність вакцини», - розповів міністр.

Степанов наголосив, що наукові дослідження щодо мутації коронавірусу у світі дійсно є.

Також очільник МОЗ зазначив, що нині в Україні зменшується кількість медпрацівників, які хворіють на коронавірус. Зокрема, на початку пандемії на COVID-19 хворіли 20% медиків, нині - 6%. На його думку, це пов'язано з тим, що їх забезпечили засобами індивідуального захисту та налагодили правила інфекційного контролю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 56 чи 66? Дані Волинської ОДА щодо добового приросту COVID-19 не збігаються з даними МОЗ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити