image
 |  0 15 Вересня 2022 | 08:28

Музей у Володимирі не відремонтують і в цьому році

Обдертий фасад Володимир-Волинського музею залишатиметься таким і в цьому році – через військові дії кошти на його ремонт не можна освоювати.

Про це на брифінгу зі ЗМІ повідомив мер міста Ігор Пальонка.

Відповідаючи на питання, яка ситуація з ремонтом в історичному музеї, мер зазначив:

- Відбулись торги щодо ремонту внутрішніх приміщень музею, а саме 2-х кімнат. Переможцем була фірма “Промжитлобуд”, але ці роботи зараз не фінансуються. Єдиним рішенням є списання податків перед громадою на суму виконання робіт. Сьогодні підприємець не може виконати ці роботи, оскільки в підприємства немає такої кількості оборотних коштів, тож договір лишається чинним до надходження фінансування. Щодо фасаду – проведена робота зі створення проєктної документації та експертизи. На жаль, такі роботи у державі сьогодні не фінансуються, адже основним зараз є армія, підготовка до зими та ремонт укриттів.

Варто нагадати, що історичний музей знаходиться в центрі міста і вже більше як три роки йде мова про його ремонт, але керівництву музею за ці роки ніяк не вдалося довести справу до кінця, попри те, що гроші міська влада виділяла.  А сподіватися на ремонт нині - марна справа, адже в країні війна і гроші потрібні для перемоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому досліджені підземелля башти Чорторийських досі не відкрили для туристів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити