image
 |  5 2 Грудня 2021 | 22:31

Музей В'ячеслава Липинського у жахливому стані і може закритися за рік-два без капітального ремонту

Меморіальний музей імені В'ячеслава Липинського у селі Затурці перебуває у жахливому стані і може закритися за рік-два без капітального ремонту.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" розповіла директорка Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко.

Директорка Волинського краєзнавчого музею зазначила, що музей імені В'ячеслава Липинського має великий потенціал, але сама будівля перебуває у жахливому стані.

"Капітальний ремонт музею, який проводився у 2011 році, був проведений неякісно та абияк. Через це вже за кілька років будинок почав руйнуватися. Зараз у музеї протікає дах. Коли йде сильний дощ, то не рятують навіть відра. У підвалі і по стінах - грибок. Підлога провалюється у кількох місцях. Зараз головне завдання - знайти кошти на капітальний ремонт і реставрацію музею. Бо через 1-2 роки його взагалі доведеться закрити через аварійність самої будівлі. Музей має великий потенціал. Але без ремонту він не зможе працювати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал навколо музею Липинського: позиція директора та депутата Волиньради

Депутат Волинської обласної ради від ВО "Свобода" Анатолій Вітів зазначив, що обласна влада в особі обласної державної адміністрації та обласної ради має докласти максимум зусиль для ремонту та реставрації будинку Липинського.

"Ми не можемо дозволити втратити таку видатну пам'ятку історії. Для чого тоді наші воїни гинуть на фронті, якщо ми не здатні зберегти свою культуру та історію для нащадків?" - наголосив депутат.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити