image
 |  9 2 Грудня 2021 | 15:31

Скандал навколо музею Липинського: позиція директора та депутата Волиньради

Новина про скорочення працівників музею імені В'ячеслава Липинського набрала суспільного резонансу. Редакція ВолиньUA взяли коментар щодо ситуації у директорки Волинського краєзнавчого музею Оксани Вожатко та депутата Волинської обласної ради від ВО "Свобода", голови комісії з питань законності Анатолія Вітіва.

Мене дивує, що питання звільнення двох працівників музею імені В'ячеслава Липинського викликає такий ажіотаж, - заявила директорка Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко.

"Скорочення двох працівників музею імені В'ячеслава Липинського Віталія Кушніра та Наталії Гатальської зумовлене виробничими потребами. Я прийняла рішення, що так буде краще. Не зовсім розумію, чому це питання набуло такого ажіотажу. Адже схожих питань приймається багато іншими керівниками. Як керівник, я маю право ставити певні пріоритети у роботі музею і його структурі. В музеї залишається завідувач. Звільнення працівників ніяк не вплине на роботу закладу", - пояснила свою позицію Оксана Важатко.

Також директорка Волинського краєзнавчого музею поскаржилася на погане фінансування музею з обласного бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Держархбудконтролі Луцької міськради розповіли про таємницю будівлі на вулиці Богдана Хмельницького, 53

У свою чергу, депутат Волинської обласної ради, очільник фракції ВО "Свобода" Анатолій Вітів висловив своє занепокоєння щодо ситуації:

"Вважаю, що позиція директора Волинського краєзнавчого музею щодо скорочення працівників музею Липинського у Затурцях є неправильна. Як може нормально функціонувати музей, в якому є лише директор і декілька технічних працівників? З таким підходом ми не можемо говорити про розвиток музейної справи, адже таким чином ми ставимо під питання функціонування всіх музеїв області. Такий "передовий досвід" пані Вожатко може призвести до занепаду музейної справи загалом. У мене постає питання: Чи директор на своєму місці? Я не виключаю, що потрібно буде заслухати звіт очільниці Волинського краєзнавчого музею на сесії обласної ради.

З іншого боку, обласна влада в особі обласної державної адміністрації та обласної ради має докласти максимум зусиль для ремонту та реставрації будинку Липинського. Ми не можемо дозволити втратити таку видатну пам'ятку історії. Для чого тоді наші воїни гинуть на фронті, якщо ми не здатні зберегти свою культуру та історію для нащадків?" - зазначив депутат.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити