image
 |  140 9 Січня 2024 | 10:23

На Авдіївському напрямку група російських окупантів здалася в полон

На Авдіївському напрямку, 7 січня, в полон здалися 10 російських окупантів.

Впродовж місяця таких випадків назбиралося близько сотні. Про це розповів речник Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун в ефірі національного телемарафону.

"Вчора знову близько десяти загарбників здалися в полон. Як і добу перед тим. І зараз у зв'язку з морозами ми очікуємо, що їх буде набагато більше, тому що досить важко утриматися в полі з таким екіпіруванням, яке у більшості російських військовослужбовців", - сказав Штупун.

Він пояснив, що російські окупанти здаються на цьому відрізку фронту здебільшого через небажання продовжувати бойові дії у разі небезпеки для себе. Зокрема, коли бійці ЗСУ "зненацька їх застають, і вони просто не чинять опору".

За словами Штупуна, росіяни не полишають спроб оточити Авдіївку. 8 січня бійцями ЗСУ було відбито три спроби в районах Авдіївки, Сєверного і Тоненького, і ще 14 - біля Первомайського і Невельського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У білорусі поблизу кордону з Україною будують військове містечко

Разом з тим полковник розказав, що ворог дещо знизив артилерійські обстріли з понад тисячі позавчора до 617 за минулу добу.

"Ми це пов'язуємо з погодними умовами, тому що не в тому об'ємі можуть працювати беспілотники", - каже Штупун.

Також зменшилася кількість ворожих штурмів Авдіївки. Якщо раніше було 50-60 штурмів за день, то зараз окупанти провели лише 25, поінформував він.

"Але ворог продовжує активно завдавати авіаударів керованими авіаційними бомбами, і зафіксовано 31 такий випадок", - додав полковник.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити