image
 |  2 27 Серпня 2021 | 20:28

На Банковій бояться акцій протесту, тому повертають на службу силовиків, які розганяли Майдан

Офіс президента, побоюючись масових протестів, почав повертати до правоохоронних органів «беркутівців» та інших люстрованих осіб, які брали участь в розгоні Майдану.

Про це повідомляє «24 канал».

«Офіс Президента підготувався до початку політичного сезону досить специфічно. Судячи зі свіжих рішень, Банкову хвилює не стільки рівень бідності, стан економіки, тарифи тощо, скільки їх наслідки – ріст протестних настроїв серед населення. Тому в ОП було прийнято рішення почати заміни в лавах правоохоронців. Ключовий критерій підбору силовиків – лояльність. Лояльних знайшли серед тих, на кому нема де клейма ставити: люстрованих, ексберкутівців та інших орлів, які розганяли Майдан. Такі люди виконають будь-який наказ, тому що, по-перше, вже робили це під час Майдану, а, по-друге, отримали другий шанс підзаробити на посадах», – пише політичний експерт Олексій Голобуцький.

Як приклад експерт наводить останні призначення в Одесі та Києві. Зокрема, суд поновив на посаді люстрованого ексзаступника керівника Одеського ГУ МВС, який до того керував розгоном чернігівського Майдану.

«До речі, прекрасним прикладом подвійних стандартів є те, що поновив силовика на посаді саме ОАСК, який Зеленський наче намагається ліквідувати. «Наче», тому що ручний суд по завданню Банкової відмиває потрібних та лояльних до неї силовиків. Саме тому «невідкладний2 законопроєкт Зеленського лежить в Раді ще з квітня»,– зазначив Голобуцький.

В Києві керівником ГУ МВС, за словами Олексія Голобуцького, також стала люстрована особа, яка має «більш рішуче» тиснути на мера Києва, лідера партії УДАР Віталія Кличка.

«Поставили люстрованого полковника, який зобов’язаний своїм кар’єрним зростанням саме нинішній владі. А оскільки він люстрований, то від нього очікують більш рішучих дій щодо тиску на мера Києва Кличка та київську владу. Про це зокрема було відкрито наголошено під час представлення нового очільника столичної поліції», – пише Голобуцький.

Експерт вважає, що кожна з цих подій виглядає ніби безневинно, проте у комплексі всі вони свідчать, що влада боїться масових протестів, тому повертає на службу тих, хто має досвід силових розгонів масових акцій.

«Все це прекрасно лягає в загальну канву посилення тоталітарних тенденцій в Україні, які демонструють президент та підконтрольні йому монобільшість і моноуряд. Виглядає, що влада все більше боїться протестів і все менше впевнена у своїй унікальності», – підкреслює Олексій Голобуцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відповідь політолога Міщенка пропагандистам «спорту без політики»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити