image
 |  4 11 Серпня 2021 | 16:52

Відповідь політолога Міщенка пропагандистам «спорту без політики»

Скільки людей за межами України знає про нашу кількість медалей на Олімпіаді? А скільки українців про це знає? А, яке місце зайняла Україна в медальному заліку цьогоріч, а в 2016, 2012рр? А, що поляки здобули, а румуни, а німці, ми знаємо? Ні. Спортсмени для країни здобувають славу, патріотичні емоції, гідність, право на виконання Славня, корінь слова? Слава!!! Виборюють аби майорів над світом прапор їхньої держави. Прапор!!!! Той самий прапор Перемоги, який ми мріємо вчепити над Кремлем. І саме об ці святині витерли ноги магучіх, горуни, інші спортивні підспівали та ''харошиє рускіє'' ''внє палітікі'' - філатови в унісон з легіоном малоросів та хрунів.

Нікого чергова медаль не цікавить, окрім самих спортсменів, їхніх близьких та статистів.

Хтось скаже, ей ти, диванний експерт, харош тріндєть, а самому слабо?

Знаю, що пишу, сам є дворазовим чемпіоном світу, кількаразовим Европи, багаторазовим України з веслування. Для мене завжди було і є найбільшою мотивацією Україна. І так для всіх правдивих громадян. З Україною українці виходять на Майдан, волонтерять, воюють, перемагають у тому ж спорті. Це тільки кілька відсотків покидьків голосять про Майдан без політики, мистецтво без політики, спорт без політики, а потім користуються плодами.

А давайте згадаємо за перемоги, які були знаковими для нас за останні 30 років Незалежності? Знаковими, бо тоді над світом греміло через них слово Україна.

Оксана Баюл з фігурного катання, перше Золото і море емоцій. Перемоги Динамо над Спартаком в 90-их. Брати Клички, особливо виступ Віталія під час Помаранчевої революції, після перемоги вся арена була всіяна помаранчевими блискітками, стронгмени на чолі з Вірастюком, біатлон чемпіонство Підгрушної, під час Революції Гідності і на фоні подальших подій московитів. Решта, що знаю та пам'ятаю - це вже чисто особисте. Пишу, про них, як спортсменів, а не як про теперішніх політиків.

Перестаньте цькувати...

Якимось чином ось це ''цькування'' зачепить горуну чи маґучіх, а може щелепного Андрюшу Шевченкі? Ні. Свої 75$ в місяць Андрюша мав. Свої преміальні: 125 тис$ за золото, 80 тис$ за срібло та 55 тис$ за бронзу спортікі внєпалітіки заберуть. Чи Самопоміч ''львофф гаваріт па рускі' Андрюшкі Садового відкличе його з депутатства? Цього політика без політики?

А от коли б держава '''попросили'' їх, наші з вами гроші - преміальні, передати дітям загиблих на фронті або пораненим на реабілітацію - о це було б ''цькування'' ''невинних'' спортсменів. І це було б правильно. Зразу в голівоньках настане просвітлення. Держава таким чином їм надала б шанс на реабілітацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська мова і російська церква в Україні — «кощієва голка» московитів. Зрештою, як і українців

Он білоруска Христинка Тимановська свою медаль виставила на продаж, а гроші від продажу передає Білоруському фонду спортивної солідарності, що опікується білоруськими репресованими спортсменами. І нічого, і живе. Як жиє її Білорусь! І знаю я про нею не через, якийсь там її біг в естафеті, а через її позицію.

І весь світ знатиме про адіннарот та гражданскій канфлікт в Україні не з опусів пуйла, а від магучіх та горун.

Р.S. в 2015р на чемпіонаті в Празі біля нас припаркувався автобус із спортсменами з Московії і вони стандартно почали: ''о братья славянє'', лізли в абнімашкі і т.п., то один з нашої команди підійшов до їхнього брудного автобуса і там написав:'' х...й вам, а не Донбас''. ''Жму руку, абнімаю'' відпало автоматично.

Шухевича ми знаємо не через десятки його спортивних рекордів. Та й фінського біатлоніста помнім і чтім за инше. 

Андрій МІЩЕНКО,

політолог, народний депутат України VII скликання від ВО "Свобода"

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити