image
 |  7 19 Березня 2020 | 20:47

На боротьбу з коронавірусом з бюджету Луцька виділили 60 мільйонів гривень

Обласний центр Волині виділив із власного бюджету 60 мільйонів гривень, як субвенцію до обласного бюджету, на боротьбу з коронавірусом.

Про це йшлося 19 березня під час пленарного засідання позачергової 73-ї сесії міської ради.

Нагадаємо, у Луцьку до 3 квітня на карантин закрили усі заклади громадського харчування, ринки, заклади торгівлі, спортзали, торгово-розважальні центри. Натомість аптеки, заправки та продуктові магазини працюватимуть. А з 19 березня в Луцьку тимчасово повністю зупиняють рух громадського транспорту. Натомість засновник Фонду «Тільки разом», нардеп від Луцька Ігор Палиця виділить 20 мільйонів гривень на боротьбу з поширенням коронавірусу на Волині. Також нардеп закликав всіх, від бізнесменів до контрабандистів і правоохоронців, фінансово долучитись до боротьби з поширенням смертельного вірусу, адже прийшов час рятувати область.

Відтак, сьогодні на позачергову сесію зібралися депутати Луцької міської ради, аби виділити кошти на боротьбу з коронавірусом в місті та області, – інформують Волинські новини.

Начальниця департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова поінформувала, що 100 тисяч гривень дає Гіркополонківська сільрада, 16 мільйонів 727 тисяч гривень – це субвенція на заробітну плату вчителів.

«Виконком прийняв рішення виділити 100 тисяч гривень для національної поліції на маски для боротьби з коронавірусом. Ми виділяли кошти ДСНС на придбання одягу, але вони звернулися до нас, щоб надати субвенцію, тому ми проводимо технічні зміни – виділили кошти за рахунок вільного залишку. Залишок направити на заходи по безпечному збиранню відходів та проведення екологічної освіти серед лучан», – поінформувала посадовиця.

Але найосновніші зміни – це зменшення капітальних видатків

«Зменшити суму на капітальний ремонт доріг – 50 мільйонів, та на 10 мільйонів зменшити видатки на капітальний ремонт прибудинкових територій. І надати ці кошти, як субвенцію обласного бюджету Волинській обласній лікарні на заходи по боротьбі з коронавірусом», – поінформувала Лілія Єлова.

Також 400 і 100 тисяч виділять для надання матеріального заохочення працівників медичних закладів Волині для боротьби з коронавірусом, 500 тисяч гривень на перевезення пацієнтів-візочників до міських закладів.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт поінформував, що обласна лікарня буде опорною лікарнею області, там є 600 ліжок, всі кошти підуть на кисневі апарати та усі заходи, необхідні для боротьби з коронарісому. Він запропонував віддати кошти з депутатського фонду на боротьбу з коронавірусом – це близько 4 мільйонів гривень, але питання відклали до наступної сесії.

Депутати підтримали зміни до бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волині потрібно понад 200 апаратів штучної вентиляції легень

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити