image
 |  2 29 Березня 2019 | 15:17

На Чернігівщині гроші від продажу пам’ятника Леніну виділили на медичне обладнання

У Чернігівській області Семенівська об’єднана територіальна громада виділила 220 тисяч гривень, які отримала від продажу пам’ятника Леніна, на придбання медичного обладнання для місцевої лікарні.

Про це повідомив на своїй сторінці у мережі Facebook Семенівський міський голова Сергій Деденко.

Зазначається, що міська рада під час чергової сесії виділила 700 тисяч гривень з міського бюджету на потреби лікарні. В цю суму ввійшли і кошти, які громада міста вилучила від продажу броньованого пам’ятника “вождю пролетаріату”, який був встановлений у центрі Семенівки.

«Для тих, кому цікаво, куди ж пішли гроші за продаж колишнього пам’ятника Леніну повідомляю, що в тому числі і ці кошти підуть на придбання медичної апаратури», – повідомив Деденко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали повноцінний трейлер серіалу «Чорнобиль»

Міський голова наголосив, що упродовж 2014-2015 років навколо пам’ятника Леніну у Семенівці відбувалися конфлікти, зокрема, націоналісти пам’ятник повалили, а прокомуністично налаштовані громадяни повернули його на місце.

У жовтні 2018 року 4-х метровий бронзовий пам’ятник все таки продали на аукціоні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити