image
 |  5 21 Липня 2021 | 15:58

На даху медичного центру на Волині встановили сонячні панелі (ФОТО)

На даху комунального підприємства «Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» Волинської обласної ради завершили встановлення альтернативних джерел енергії – сонячних батарей (монокристалічних панелей), потужністю 60 кВт.

Про це повідомляють на офіційному веб-сайті КП «ВОФМЦ». 

«Зважаючи на негативний вплив урбанізованого суспільства на природу, комунальне підприємство «Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» реалізовує проект впровадження екологічно чистого (дружнього до навколишнього середовища) джерела енергії», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на комунальному підприємстві здійснюється капітальний ремонт системи внутрішнього електропостачання, зокрема встановлюються сонячні (монокристалічні) панелі на будівлі медичного закладу у Луцьку.

Потужність цієї сонячної мережевої електростанції сягає 60 кВт, що дасть змогу виробляти 4 частину електроенергії від річного електроспоживання кп «ВОФМЦ».

Вартість реалізованого проекту – 909 тисяч гривень. Термін окупності розрахований на 5 років.

Наразі на КП «ВОФМЦ» тривають налагоджувальні роботи з пуску мережевої сонячної електростанції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині передали чергову партію автомобілів екстреної медичної допомоги (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити