image
 |  4 13 Липня 2020 | 21:12

На Донбасі вбили українського військового медика під час евакуації загиблого бійця

На Донбасі під час евакуації одного загиблого і одного пораненого бійця Збройних сил України загинув військовий медик.

Про це повідомляється на сторінці штабу ООС у Facebook.

Група отримала підтвердження режиму "Тиша" і відправилася за загиблими воїном, проте ворог відкрив вогонь.

"Російсько-окупаційні війська вкотре порушили усі моральні та гуманітарні норми і обстріляли трьох військовослужбовців, які мали здійснити евакуацію тіла полеглого українського героя, котрий сьогодні, 13 липня, загинув, підірвавшись на невідомому вибуховому пристрої поблизу населеного пункту Зайцеве", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики вбили двох українських захисників

Отримавши підтвердження режиму «Тиша» група евакуації в білих касках із розпізнавальними знаками не встигла дійти до тіла полеглого декілька метрів. У цей час ворог відкрив вогонь на ураження зі стрілецької зброї. Група відійшла, але військовий медик поспішив на допомогу пораненому. В цю мить противник знову почав обстріл із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

"Внаслідок ворожого вогню військовий медик – загинув, одного військовослужбовця було поранено, а ще один – отримав бойове травмування

Підступне вбивство медика, на якому були усі відповідні маркування є черговим свідченням того, що російсько-окупаційні підрозділи навіть не збираються дотримуватися жодних міжнародно-правових норм.

Наразі тіла загиблих та поранений воїн знаходяться на місці обстрілу. Тривають переговори з СММ ОБСЄ щодо їхньої евакуації", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна за 12.07.2020: російські окупанти 16 разів порушили «тишу», шестеро захисників поранені

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити