image
 |  72 23 Жовтня 2024 | 14:32

На дорогах Волині не виявили перевищень рівня забруднення

За перші дев'ять місяців 2024 року на основних трасах Волинської області не виявили перевищення рівня забруднення атмосферного повітря.

Про це інформують у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, - пише ВолиньUA.

З метою гігієнічної оцінки стану атмосферного повітря населених пунктів від можливого негативного впливу продуктів згорання палива автотранспорту Волинським обласним центром контролю та профілактики хвороб і структурними підрозділами щомісячно проводяться спостереження на 16 маршрутних постах у містах Луцьк, Володимир, Камінь-Каширський, Ковель, Нововолинськ.

Проби атмосферного повітря відбиралися на територіях житлової забудови, освітніх, лікувальних закладів, розміщених поблизу автотранспортних перехресть, вулиць з інтенсивним рухом транспорту.

За 9 місяців поточного року санітарно-гігієнічними лабораторіями досліджено 2876 проб атмосферного повітря за вмістом фенолу, формальдегіду, азоту діоксиду, сірчистого ангідриду, вуглецю оксиду, сірководню, аміаку, фосфорного ангідриду та пилу недиференційованого за складом.

Згідно Державних медико-санітарних нормативів «Гранично допустимі концентрації хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць», які затверджені наказом МОЗ України від 10 квітня 2024 року №813, перевищень гранично допустимих концентрацій досліджених забруднюючих речовин не виявлено.

Читайте також: На Волині виявили стихійне сміттєзвалище

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити