image
 |  4 2 Вересня 2020 | 22:50

На Харківщині та Луганщині спалахнули лісові пожежі: згоріли будинки, людей евакуюють (ВІДЕО)

У Харківській і Луганській областях в середу, 2 вересня, спалахнули лісові пожежі, в результаті яких згоріли кілька будинків. Площа загоряння становить 80 і 400 гектар, повідомили в головних управліннях ДСНС областей.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Харківська область

На території Дворічанського лісництва вогонь охопив площу 400 га, з яких 100 га – верхова пожежа.

Зазначається, що швидкому поширенню вогню сприяли сильні пориви вітру, пожежа перекинулася на житлові будинки в Гороб'ївка. Також є загроза для сусіднього села Гряниківка. Проводиться евакуація населення.

«Через пориви вітру полум'я почало перекидатися на верхівки дерев і на житловий сектор с. Гороб'ївка, що межує з лісом. Існує загроза розповсюдження полум'я на інший населений пункт – с. Гряниківка», – підкреслили в ДСНС.

Також через наближення вогню до залізничних колій призупинено рух пасажирських поїздів.

«Тимчасово закритий для руху поїздів перегін Дворічна-Мовчанове. Пасажирські поїзди на зазначеному ділянці не курсують», – повідомила пресслужба «Укрзалізниці» у Facebook.

В гасінні задіяні 13 одиниць техніки і 80 осіб особового складу ДСНС, а також пожежний поїзд, літак Ан-32П та 5 одиниць техніки лісгоспу.

Як повідомляється на сайті Нацполіції Харківської області, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 194 (умисне знищення або пошкодження майна) КК. Винним загрожує від 3 до 10 років позбавлення волі.

Луганська область

Біля села Болотене горить суха трава, очерет і лісова підстилка. Гасіння пожежі ускладнюється сильними поривами вітру, що несе загрозу населеним пунктам Болотене, Валуйское і Станиці Луганській.

Також організовано оповіщення місцевого населення з метою можливої евакуації.

За даними OBOZREVATEL, біля села Лобачеве загорілася вантажівка Урал і БМП-2 Збройних сил України. Двоє військовослужбовців отримали опіки тіла, їм надається медична допомога.

Також вогонь знищив військову техніку, відбувається детонація боєкомплекту.

До гасіння пожежі залучено 108 чоловік та 17 одиниць техніки. Крім того, залучено близько 100 чоловік і 27 одиниць техніки їх інших областей – Донецької, Дніпропетровської і Полтавської.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Локачинські рятувальники визволили чоловіка із закинутої криниці завглибшки 25 метрів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити