image
 |  7 30 Серпня 2019 | 16:44

На Ковельщині Люблинецька громада отримає власний герб та прапор

Відтепер Люблинецька громада, що в Ковельському районі, має свій герб і прапор.

Про це пише сайт «ПроКовель».

Депутати затвердили на 34 сесії Люблинецької селищної ради та ухвалили Положення про зміст, опис і використання власної символіки.

Автором символів виступив Андрій Гречило. У Положенні прописано, що срібне поле герба означає великі поклади крейди в селищі, а чотири сині мечі вістрями до низу - 4 люблинські панцирні латники, які володіли 10 волоками у селі і мали за це ставати до військової служби. У центрі герба між двома середніми мечами– підкова, яка символізує символ щастя та адміністративної приналежності до Ковельського району.

В описі йдеться, що герб вписано у декоративний картуш, увінчаний срібною міською короною, що свідчить про статус поселення.

Герб об’єднаної громади є історичним символом селища, офіційним атрибутом селищного самоврядування.

До слова, за децентралізаційними показниками Волинь займає друге місце в Україні, і поки потенційні громади ще роздумують над об’єднанням, уже створені ОТГ активно розвиваються. Одним із прикладів успішного впровадження реформи децентралізації у Волинській області є Люблинецька селищна об’єднана територіальна громада. Головою Люблинецької селищної об’єднаної територіальної громади є «свободівка» Наталія Сіховська.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити