image
 |  4 27 Липня 2021 | 17:45

На Любомльщині вандали осквернили пам'ятний знак загиблим у бою з гітлерівцями (ФОТО)

Пам'ятний знак на місці бою повстанців групи УПА Володимира Кушніра на Любомльщині, які в липні 1943-го року зупинили нацистів, коли ті вивозили молодих волинян до Німеччини, невідомі вандали облили червоною фарбою...

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук свободівець Богдан Зосимчук.

"25 липня свободівці Головненської, Любомльської, Вишнівської ОТГ з'їхалися у село Згорани, щоби віддати шану загиблим у бою з окупантами воякам ОУН-УПА. Цього року пам'ятник осквернив (поки що) невідомий вандал", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинський лісгосп придбає позашляховик FORD RANGER за 1,3 мільйона гривень

Зі слів Богдана Зосимчука, раніше для того, щоб нагадувати про подвиги УПА, проводився національно-патріотичний табір «Згоранська варта». Але цього року, через карантинні обмеження, масових заходів не проводили. Натомість націоналісти відвідали автопробігом місця бойової слави УПА, а саме: місце бою загону повстанців Володимира Кушніра, що в липні 1943-го року зупинили нацистів, коли ті вивозили молодих волинян до Німеччини та місце бою вже з совєтськими окупаційними військами у липні 1950-го загону Пилипа Чехури.

"Як кажуть, життя потрібно прожити так, щоб твої вороги тебе боялися й після смерті. Адже тільки страхом і ненавистю до всього українського можна пояснити цей акт дріб'язкового та підленького вандалізму – пам'ятний знак на місці бою Володимира Кушніра хтось облив фарбою…

Ясно, що зробив це не німецький турист, навіть не московит, усе вказує, що це – вчинок когось із місцевих. Його, вочевидь, дратує УПА, тіпає при слові «Голодомор», для нього Сталін і Путін – миліші від сусідів та родину… А якби він міг, то осквернив би й пам'ятні знаки загиблим в АТО захисникам України в центрі Любомля. Це – ворог", – пише Богдан Зосимчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радник голови Ковельської райради при звільненні з поліції отримав майже півмільйона допомоги

"Про вандалізм повідомили в поліцію. Пам'ятник відновимо. Адже герої не вмирають. Пам'ятати про їх Чин – обов'язок кожного українця. І те, що зробив вандал – прикрість, але не перешкода. Автопробіг відбувся, настоятель храму святого Архистратига Михаїла ПЦУ отець Віктор відслужив панахиду за загиблими, депутат Ковельської районної ради від ВО «Свобода» Микола Сушик сказав доречні слова.

Але присутнім і так все було зрозуміло: україножерський «руССкій мір» – тут. Він – поруч. Ніби й нічого нового, але ж дякуємо, що зайвий раз нагадали. Ми будемо пильні!" - резюмує Богдан Зосимчук.

Фото з пам'ятних заходів – зі сторінки "Любомльський край" у мережі Фейсбук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Волинській ОДА віддали 13 гектарів лісу у користування на 49 років

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити