image
 |  13 27 Червня 2023 | 21:36

На Львівщині завершили будівництво моста на автошляху "Львів-Радехів-Луцьк"

На Львівщині завершили будівництво моста у селі Гайок, на дорозі "Львів-Радехів-Луцьк". Там у травні 2021 року обвалилася частина старої переправи.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області.

"Будівельні роботи на мостовому переході через річку Західний Буг поблизу села Гайок на автомобільній дорозі Н-17 Львів – Радехів – Луцьк майже завершено і від завтра 28 червня з 14:00 ця ділянка автошляху буде доступна для проїзду легкових автомобілів, а також громадського транспорту", — йдеться у повідомленні.

Як уточнили у Службі автомобільних доріг, вантажний транспорт ще деякий час, до влаштування верхнього шару асфальтобетону, об’їжджатиме ділянку згідно раніше затвердженої схеми.Міст у селі Гайок, на дорозі "Львів-Радехів-Луцьк" після реконструкції. Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області

Вартість будівництва нового моста на автодорозі "Львів-Радехів-Луцьк" становила близько 167 мільйонів гривень. Про це у коментарі Суспільному повідомив речник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області Іван Бондар.

Що відомо про обвалення мосту у селі Гайок

Ввечері, 3 травня 2021 року, на Львівщині обвалився міст через річку Західний Буг. Це частина догори Львів – Луцьк. Внаслідок обвалу мосту ніхто не травмувався. 7 травня Служба автомобільних доріг затвердила схеми об'їзду моста на дорозі "Львів-Луцьк". Головною причиною обвалу мосту називали те, що попри заборону, ним їздили вантажні автомобілі. Міст перебував у аварійному стані і його планували ремонтувати. В середині серпня на дорозі Львів-Луцьк поблизу села Гайок збудувати тимчасовий міст. По ньому могли їздити легкові авто, автобуси та невеликі вантажівки.

Новий міст планували відкрити у 2022 році, проте через війну будівництво не завершили. Відновили реконструкцію моста у квітні 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині назви 19 населених пунктів не відповідають стандартам державної мови

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити