image
 |  0 11 Листопада 2017 | 18:47

На Марші націоналістів у Ваpшаві серед польських прапорів багато українських, — кореспондентка

Марш націоналістів в Польщі добігає кінця. Журналістка Олена Міщенко, що перебуває серед ходи, розказала про перебіг подій.

Про це 11 листопада 2017 року повідомляє сайт «Громадське радіо».

[embed]https://youtu.be/4p3zpjCr3v8[/embed]

Кореспондентка телеканалу «Еспресо» Олена Міщенко розповіла, що організатори планували участь у марші близько 50 тисяч людей. За повідомленнями польських ЗМІ, прийшло приблизно 100 тисяч.

Вже скоро марш націоналістів добігатиме кінця. Цього року «Марш незалежності», як він називався, проходив під гаслом «Ми прагнемо до Бога» та «Бог, гідність, батьківщина». Всі націоналісти, які зібралися на ньому, співали гімн.

Організатори планували, що на марш мають прийти 50 тисяч людей. За повідомленнями польських ЗМІ, які вже оперативна встигли підрахувати кількість учасників маршу, їх прийшло приблизно сто тисяч осіб.

Усе відбулося на диво спокійно, незважаючи на таку кількість учасників та дуже велику кількість поліції, яка охороняла маніфестацію. Були вибухи петард, фаєри запалювали, так досить напружено виглядало, але все було безпечно для учасників, — сказала Міщенко.

444Вона додала, що посеред польської символіки на націоналістичному марші були також українські прапори.

Їх було постійно помітно, досить велика кількість. Дуже багато людей прийшли, щоб подивитися на марш. Були люди з дітьми, — додала Олена Міщенко.

[embed]https://youtu.be/2IaO9Ke0dKo[/embed]

Також у Варшаві відбувся «Антифашиський марш», так його називали організатори.

На нього прийшли близько тисячі осіб. Він проходив під гаслом «За волю вашу і нашу». Учасники вимагали, щоб на вулицях Варшави не було націоналістів та фашистів, — розповіла Міщенко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити