image
 |  0 7 Квітня 2019 | 14:22

На Майдані активіста «Відсічі» затримали за листівки про Зеленського

У центрі Києва поліцейські затримали активіста "Відсічі" за проведення незаконної передвиборчої агітації.

Поліція Києва повідомила, що вранці столичні поліцейські отримали повідомлення про те, що невідомий на Майдані Незалежності проводить незаконну агітацію, - про це пише "Українська правда".

"Правопорушника попередили, що такі дії є протиправними, а відтак, запросили проїхати в територіальний відділ поліції для складання адміністративних матеріалів. Утім чоловік відмовився і вчинив непокору правоохоронцям", - йдеться в повідомленні.

У результаті чоловіка, 1987 р.н., доставили до відділу поліції, де склали адміністративні протоколи за ст. 212-10 (Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму) та ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зазначається, що адміністративні матеріали будуть направлені до Шевченківського районного суду для прийняття рішення.

У поліції нагадали, що передвиборча агітація забороняється до оголошення ЦВК результатів голосування у першому турі виборів президента України.

Разом з тим, рух "Відсіч" повідомив на своїй сторінці в Facebook, що затриманим є його активіст Леонід Овчаренко. Там також стверджують, що листівка не порушує виборчого законодавства.

 

"Щойно на Майдані Незалежності поліція затримала активіста руху Відсіч Leo Ovcharenko, який стояв біля нашого намету і встиг роздати одну листівку з фактажем про Зеленського. Ніяких закликів голосувати "за" чи "проти" листівка не містить – отже не порушує виборчого законодавства", - вважають у русі.

"Нашого активіста запакували в автівку та доправили у відділок №4 на Прорізній, 12б. Однак, коли ми почали дзвонити у відділок – там відповіли, що не затримували нашого активіста і його там немає. В той же час Леонід веде трансляцію з цього відділку. Виглядає, що поліція серед білого дня викрала людину, щоб врятувати репутацію Зеленського", - йдеться в повідомленні.

Пізніше агентство Укрінформ повідомило, що Овчаренка відпустили з відділку поліції.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити