image
 |  4 22 Червня 2022 | 16:22

На Майдані Незалежності попрощалися з керівником "Легіону Свободи" Олегом Куцином (ФОТО)

У Києві на Майдані Незалежності 22 червня попрощалися з засновником і керівником "Легіону Свободи", командиром батальйону "Карпатська Січ" Олегом Куцином, який загинув під час бою під Ізюмом на Харківщині.

Як повідомляє Суспільне, кілька сотень людей з квітами і прапорами прийшли віддати шану загиблому командиру.

Олег Куцин щодня виїжджав на бойові позиції, проводив там наради, давав доручення бійцям батальйону, згадує виконувачка обов'язків командира окремого стрілецького батальйону "Карпатська Січ" Марія Чашка.

"Він настільки безстрашно кожного ранку, кожного дня і деколи навіть ночі йшов на найпередовіші позиції, які обстрілювалися так, що навіть голову не можна було підняти з бліндажа, що надихав нас настільки, що нам не страшно було будь-що брати на себе", — пригадує Марія Чашка.

"У перші дні військових дій він пішов захищати Київ в лави ЗСУ, був в Бучі, Ірпені, Гостомелі. Після того, як ми відбили російську навалу біля міста Києва, пішов на гарячі точки на сході України. Він був сміливою людиною, справжньою людиною, був патріотом, любив Україну, любив життя, продовжує жити в наших думках, в нашому серці", — розповів про Олега Куцина мер Києва Віталій Кличко.

Коли батальйон "Карпатська Січ" був під Ізюмом, російські військові не змогли відібрати жоден метр української землі, згадує голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"Те, що Олег Куцин створив чоту "Карпатська січ", яка пізніше переросла в 49 окремий стрілецький батальйон ЗСУ і створив його не просто з добре вишколених бійців, але це були неймовірно вмотивовані патріотичні українці. І ті бої, які були під Києвом, коли цей підрозділ був в боях за Ірпінь і Бучу і пізніше під Ізюмом, то ви врахуйте, що протягом двох місяців, коли "Карпатська Січ" стояла під Ізюмом, не на метр не здали нашої території", — сказав Олег Тягнибок.

Поховали командира батальйону "Карпатська Січ" Олега Куцина на Байковому кладовищі.

Довідка

Олег Куцин, український громадський, політичний та військовий діяч. Він був керівником "Легіону Свободи", членом Політради Всеукраїнського об'єднання "Свобода", головою Закарпатської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода". Також, як зазначалося вище, командиром Окремої зведеної штурмової роти "Карпатська Січ" 93-ї механізованої бригади Збройних Сил України.

Олег родом з Івано-Франківська, жив та працював у Тячеві Закарпатської області. Там у 2005 – 2006 роках обіймав посаду першого заступника голови, й керував районної державною дміністрацією.

Воював за Україну з 2014 року, тоді й з його ініціативи була створена добровольча штурмова рота "Карпатська Січ".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити