image
 |  2 24 Березня 2020 | 14:56

На настоятелів церков Луцька склали 10 адмінпротоколів

10 адмінпротоколів склали протягом 22 березня, неділі, на настоятелів церков Луцька. Ті, зі слів речниці патрульної поліції області, порушували карантинний режим. Ольга Бузулук каже, відповідно до рішення сесії Луцької міськради, церкви повинні бути зачинені на період карантину, як і решта об’єктів загального користування, мають бути зачиненими.

Настоятель Петропавлівського кафедрального собору отець Павло показує інформаційний плакат про профілактику коронавірусу, який, каже, розмістив поблизу входу у костел. З храму забрали свячену воду, говорить він. Храм працює згідно сталого розкладу.

Отець Павло Хом’як, настоятель Кафедрального собору святих апостолів Петра і Павла: "Але існують кількісні обмеження – разом зі священиком 10 чоловік. Як що приходять 12 чоловік, то 2-3 ми забираємо в приватну каплицю, де священик для них звершує богослужіння. І цьому часі ми звершуємо таїнство сповіді, чи причастя. Зараз до подружжя готуються 2 пари, які в дистанційній формі проходять курси, тому що мусять пройти ці курси. Заплановане весілля на травень, але як що буде продовжено карантин, то відкладемо на пізніше, аби не створювати загрози для наших вірних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волинь прибув цінний вантаж для боротьби від коронавірусу (ФОТО)

На дверях собору Покрови Пресвятої Богородиці у Луцьку табличка «КАРАНТИН». Як розповів журналістам Суспільного прес-секретар Волинської єпархії протоієрей Віктор Аніпко - в храмі можуть перебувати до 10 осіб. Інші слухають службу на подвір’і.

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити