image
 |  0 29 Червня 2020 | 20:04

На одному із озер Шацького національному парку виявили браконьєрські сітки

На озері Люцимер на території Шацького національного природного парку виявлено шість одиниць сіток, загальною довжиною 500 метрів.

Про це інформує пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

На озері Люцимер, поблизу смт. Шацьк на території Шацького національного природного парку виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено шість одиниць сіток, загальною довжиною 500 метрів.

У сітках знаходилася риба: 2 ляща та 2 карася сріблястого. Оскільки водні біоресурси знаходилися у живому стані, здійснено їх випуск у водне середовище. Попереджено збитків на суму 662 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат обласної ради заявив поліції, що його дружина застрелилася

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр карася сріблястого становить 30 грн, ляща – 301 грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити