image
 |  4 11 Листопада 2018 | 17:05

На площі Героїв Майдану в Луцьку освятили пам'ятну дошку Степану Бандері

У Луцьку на площі Героїв Майдану освятили меморіальну дошку Степану Бандері.
Про це написав на своїй сторінці в мережі Facebook голова Волинського Братства ветеранів ОУН-УПА імені полковника Клима Савура Богдан Вівчарик.

«Щойно освятили меморіальну дошку на постаменті, де буде споруджено пам'ятник Провіднику українських націоналістів Степану Бандері в Луцьку. Подяка автору ідеї, виконавцям і спонсору, а також всім, хто прийшов на її відкриття. Прошу внести пожертву. Слава Україні!», – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На місці спорудження пам’ятника Степану Бандері в Луцьку встановили меморіальну дошку

На меморіальній дошці розміщений напис:
«Вороги України боялися живого, бояться і мертвого».


Тут же подані також реквізити банківського рахунку для збору пожертв на спорудження пам'ятника Провідникові ОУН в обласному центрі Волині. Добровільні пожертви на цю благородну справу можна переказати на відповідний рахунок у "ПриватБанку".

Чин освячення меморіальної дошки здійснили священослужителі Миколаївської церкви УПЦ КП на чолі з отцем Миколаєм.

У заході, який організувала голова Волинського обласного національно-патріотичного об’єднання імені Пилипа Орлика Ніна Довга, взяли участь представники націоналістичних громадських організацій та політичних кіл.
Серед присутніх - заступник голови Волинської «Свободи», перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик, депутат обласної ради від ВО «Свобода» Сергій Сівак, депутати-свободівці Луцької міської та Ківерцівської районних рад, ветерани Волинського Братства ветеранів ОУН-УПА імені полковника Клима Савура на чолі з Почесним головою цієї ветеранської організації Василем Кушніром, голова обласного відділення Союзу українок Любов Ганейчук, представники обласних організацій політв’язнів і репресованих.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити