image
 |  2 11 Червня 2021 | 23:07

На проспекті Волі в Луцьку бізнесмени відновили небезпечну перебудову квартири під комерційний об'єкт, – мешканці будинку

На проспекті Волі, 68 у Луцьку бізнесмени відновили небезпечне будівництво на першому поверсі та продовжують переобладнання квартири у комерційний об'єкт, ігноруючи припис Держархбудконтролю.

Про це повідомляють мешканці будинку.

Як розповіли мешканці будинку у коментарі "ВолиньUA", три дні тому на місці колишньої квартири нові власники поставили скляну коробку на вході, а всередині продовжують роботи з її переобладнання в об'єкт комерційного призначення.

Накладені штрафи і візити поліції бізнесменів абсолютно не турбують. Вони продовжують роботи і не зважають на позицію ні міської влади, ні те, що знесення несучих стін становить загрозу для інших жителів будинку.

Також люди нарікають, що голова ОСББ зайняла подвійну позицію. Тому власникам квартир доводиться самотужки добиватися правди і захисту від свавільних дій бізнесменів. У квартирах людей уже пішли тріщини від будівельних робіт на першому поверсі. Мешканці будинку бояться, що у них може повторитися ситуація з будинком на Рівненській, коли знесення несучих конструкцій призвело до обвалу багатоповерхівки.

Нагадаємо, що ще 19 травня на незаконну перебудови квартири на 1 поверсі будинку № 68 на проспекті Волі відреагував міський голова Ігор Поліщук. Він повідомив, що відділ Держархбудконтролю Луцької міської ради наклав штраф на власника приміщення та видав припис про усунення порушень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку невідомі посеред ночі понищили припарковані авто (ВІДЕО)

Також підготовлено до суду позовну заяву про скасування державної реєстрації цієї квартири як комерційного об'єкту нерухомості, що здійснено "чорним реєстратором", демонтаж незаконних добудов. І підготовлена заява про забезпечення позову у вигляді заборони будь-яких ремонтних та інших робіт до вирішення справи по суті.

Однак, схоже, що власники квартири, яку перебудовують у комерційний об'єкт, повністю проігнорували реакцію влади. За словами мешканців будинку, квартиру викупило підприємство "ВІО-захід", керівником якого є Олеся Трегубенко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити