image
 |  7 11 Квітня 2019 | 13:31

На ринку у Луцьку продають унікальні яйця?

На центральному ринку Луцька з'явилися незвичайні курячі яйця зеленуватого відтінку за ціною 50 грн за десяток. 

Про це пише Fermer.blog.

Як виявилося, це яйця курей породи араукана. Але торговці спекулюють на людській необізнаності і вірі в чудеса. Вони продають дивовижні яйця за завищеними цінами, розповідаючи про їх надзвичайні властивості. У той час як десяток звичайних домашніх яєць в Луцьку коштує в межах 25 грн, вони продають свій товар не менш ніж за 50 грн.

Продавці пояснюють таку високу ціну тим, що яйця зеленого кольору нібито не містять холестерину, хоча це далеко не так. У Волинській області є господарства, які займаються вирощуванням курей породи араукана. Саме вони несуть ці яйця незвичайного кольору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неподалік Луцька зарибнили ставок (ФОТО)

Довідково: Араукана - це порода курей родом з Південної Америки, названа так на честь племені індіанців. Характерною особливістю цих птахів є їх яйця, які можуть бути бірюзового, зеленого або світло-блакитного кольору. Яскравість кольору яєць залежить від температури повітря. Чим вона вища, тим яскравіше забарвлення. За своїм складом ці яйця нічим не відрізняються від звичайних курячих яєць і не мають ніяких особливих властивостей.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити