image
 |  0 16 Червня 2020 | 17:11

На Рівненщині правоохоронці вилучили бурштину на 30 мільйонів гривень

На Рівненщині у двох братів правоохоронців вилучили бурштину на 30 мільйонів гривень

Сьогодні, 16 червня, за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області, на підставі ухвал слідчого судді у межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 240-1 КК України, проведено обшуки у помешканнях двох братів з Володимирецького району Рівненської області. Правоохоронці виявили у них 858 кг бурштину-сирцю.

Окремі каміння важили більше кілограма. На «чорному ринку» вартість такого бурштину від 10 тисяч доларів США. Орієнтовна загальна вартість знайденого сягає 30 млн гривень, кажуть у прокуратурі Рівненської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Тату, я ще жива! Я не сама випала!» Поліцейський викинув з 4-го поверху дружину, вона ледве вижила (ФОТО)

Каміння вилучене, вирішується питання про накладення на нього арешту. Тривають першочергові слідчі (розшукові) дії щодо встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення.

Слідчі та процесуальні дії проведено спільно зі слідчими СУ Головного управління Національної поліції в області та за оперативного супроводу УСР в Рівненській області ДСР Національної поліції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти таки змусили Погуляйка вислухати їхні вимоги (ФОТО)

Санкція ч. 2 ст. 240-1 КК України передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до семи років з конфіскацією майна.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити