image
 |  4 16 Вересня 2020 | 12:27

На Рівненщині затримали «бурштинового магната» з Волині (ФОТО)

На Рівненщині поліція вилучила у водія майже пів сотні кілограмів бурштину, які той перевозив мішками у багажнику.

Про це повідомили в Нацполіції області. Ані водій, ані пасажири, як ідеться в інформації, не захотіли нічого пояснювати про свій вантаж, - пише Суспільне.

Автомобіль поліцейські сектору реагування патрульної поліції зупинили у вівторок, 15 вересня, близько 16-ї години поблизу селища Володимирець. Речниця поліції області Марія Юстицька уточнила, що там правоохоронці відпрацьовують протидію незаконному видобутку бурштину-сирцю.

За кермом був 21-річний волинянин із Любешова. Речниця додала, що під час спілкування із правоохоронцями він почав помітно нервувати.

"Однак, на прохання показати багажне відділення, погодився. Під час поверхневої перевірки працівники поліції виявили чотири поліпропіленові мішки, у яких знаходився бурштин різної фракції загальною вагою 45 кілограмів", – каже Марія Юстицька.

Від будь-яких пояснень керманич відмовився, як і інші двоє пасажирів, які перебували в позашляховику, – додала поліцейська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку голий чоловік посеред міста скупався в фонтані (ВІДЕО)

За фактом незаконного перевезення бурштину правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Санкція статті передбачає від 51 до 170 тисяч гривень штрафу або обмеження чи позбавлення волі від 2 до 3 років.

Бурштин у волинянина поліція вилучила та скерує на експертизу. Також на територію відділення поліції помістили й позашляховик.

Від джерела, обізнаного у специфіці незаконного видобутку бурштину, Суспільному відомо, що за доволі приблизною формулою вартість 10 кілограмів напівдорогоцінного каміння можна оцінювати у 4 тисячі доларів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити