image
 |  151 25 Січня 2024 | 15:17

На Рівненщині жінка померла під час лікування зубів під наркозом

Поліція Рівненщини розслідує смерть 50-річної пацієнтки у кріслі стоматолога. Жінка лікувала зуби із седацією - їй ввели медичні препарати, що занурюють у поверхневий сон.

Про це повідомили в поліції Рівненської області.

Трагедія сталася 19 січня. Медики швидкої повідомили поліцейських, що під час візиту до приватної стоматологічної клініки в місті Здолбунів померла жінка.

"Попередньо поліцейські з’ясували, що жителька села Здовбиця лікувала зуби з використанням седації. Після введення препаратів у неї зупинилося дихання: медики намагалися провести реанімаційні заходи, утім вони не дали результату", - йдеться у повідомленні.

Оперативники оглянули місце подій та вилучили речові докази.

Слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником).

Причину смерті жінки має встановити судово-медична експертиза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уночі військові знищили 11 з 14 "Шахедів"

Медикаментозна седація - це занурення за допомогою препараів у стан, схожий на дрімоту. Пацієнт розслаблений і спокійний, але може при цьому контролювати свої дії, ковтати й виконувати деякі вказівки лікаря. Медикаментозне навантаження при седації менше, ніж при загальному наркозі. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити