image
 |  4 1 Лютого 2019 | 13:52

На Савченка поскаржились до прокуратури

Волинська облрада подала заяву до Волинської прокуратури на голову Волинської ОДА Олександра Савченка через зловживання службовим становищем та на директора Департаменту фінансів Волинської ОДА Ігоря Никитюка.

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

Заява адресована прокурору Волинської області Віктору Швидкому. У ньому йде мова про те, що голова Волинської ОДА замість виконання рішення обласної ради про бюджет видав доручення про його призупинення.

«Цим самим Олександр Савченко, зловживаючи службовим становищем, не маючи жодних правових підстав, зокрема рішення суду щодо скасування рішення сесії, безпідставно зупинив виконання обласного бюджету. Видане головою ОДА доручення не лише суперечить вимогам чинного законодавства та законодавства про місцеве самоврядування, а й зупиняє виконання низки обласних програм в сфері соціального захисту населення».

Олександру Савченку інкримінують кримінальне правопорушення, передбачене 364 статтею Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).

Інша позовна заява стосується директора департаменту фінансів Волинської ОДА Ігоря Никитюка. Його звинувачують у тому, що посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем, не маючи жодних правових підстав, затвердив не постійний, а тимчасовий розпис обласного бюджету, що привело до призупинення виконання обласного бюджету. У позовній заяві висловлено прохання внести до реєстру судових справ факт вчинення директором Департаменту фінансів кримінального правопорушення, передбаченого статтею 367 ККУ (службова недбалість).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко вважає, що для наведення порядку на Волині потрібен «десант» силовиків із Києва?

Нагадаємо, що голова Волинської ОДА Олександр Савченко судиться з обласною радою через бюджет 2019 року.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити