image
 |  4 21 Березня 2020 | 19:07

На Світязі небайдужі рибалки допомогли врятувати рибу від браконьєрів

19 березня 2020 року до Волинського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від небайдужих рибалок про заборонені знаряддя лову на оз. Світязь, поблизу с. Пульмо Шацького району Волинської області, на території Шацького національного природного парку.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області.

Державні інспектори рибоохорони оперативно виїхали на вказане місце події. Під час обстеження водного об’єкту порушників не зафіксовано. У водоймі виявлено заборонені знаряддя – п’ять од. риболовецьких сіток. У сітках знаходилася риба: плітка – 10 екз., щука – 2 екз., окунь – 2 екз. Оскільки риба знаходилася у живому стані, здійснено її випуск у природне середовище. Завдяки дзвінку громадян та оперативним діям рибпатрульних попереджено збитків на 3 736 грн. Складено акт виявлення безхазяйного майна, заборонені знаряддя лову вилучено.

«Ми вдячні кожному небайдужому рибалці за допомогу у виявленні порушень та активну позицію у сфері збереження рибних запасів. Закликаємо громадськість і надалі інформувати рибоохоронний патруль про порушення правил рибальства. Ваша інформація є дуже цінною в нашій роботі»,- прокоментував начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один екземпляр плітки становить 150 грн, щуки – 602 грн та окуня – 141 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські браконьєpи завдали збитків на понад 30 тисяч гривень (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити