image
 |  14 13 Грудня 2019 | 23:49

На території села під Луцьком будують багатоповерхівки, попри обмеження висотності

На території села Липини, яке розташоване під Луцьком, активно будують багатоповерхівки висотою у 9 та 10 поверхів, незважаючи на обмеження висотності для сіл.

Таку інформацію підтвердили у Луцькій міськраді.

Зокрема, власкор «ВолиньUA» поцікавився у начальника управління містобудування та архітектури Луцької міськради Веніаміна Туза, на якій території ведеться будівництво багатоповерхівок в районі проспекту Відродження та вулиці Теремнівської. Посадовець відповів, що частина багатоповерхових будинків висотою до 10 поверхів розташована на території, яка входить до села Липини.

Цю ж інформацію підтвердив начальник управління земельних ресурсів Луцької міськради Сергій Шабала. Посадовці рекомендували поцікавитися у архітектора Луцького району, чому у селі дозволили будувати будинки такої висотності.

Додамо, що за ДБН у селах, де проживає більше 1 тисячі осіб, дозволено будівництво садибної забудови багатоквартирних будинків висотою до 12 м (до 4-х поверхів включно), у селищах міського типу – висотою до 15 м (до 5 поверхів включно).

За переписом населення у Липинах мешкало близько 3 тисяч осіб.

Читайте також: Головний архітектор Луцька розповів про особливості нового Генплану міста

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити