image
 |  2 17 Березня 2021 | 17:55

На трасі «Ковель–Колодяжне» фрезерується старе дорожнє покриття

У 2020 році у рамках національної програми «Велике будівництво» на Волині було оновлено понад 42 км міжнародної автодороги М-19 Доманове (на м.Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м.Бухарест), з них 28 км введено в експлуатацію.

Про це інформує Служба автомобільних доріг у Волинській області.

У планах 2021 року – завершити капремонт на окремих ділянках від м.Ковеля до с.Переспа, а також приступити до відновлення цього автошляху за маршрутами Доманове – Ковель і Підгайці – межа з Рівненською областю.

До реалізації цього плану вже приступили – на двох ділянках капітального ремонту відновлено розпочаті торік ремонтні роботи.

На початку березня ми повідомляли про початок ремонтних робіт на відрізку Ковель – Воля Любитівська. На сьогодні тут влаштовуються поширення під перехідно-швидкісні смуги і заїзні кишені, облаштовуються узбіччя та відкоси, а на відтинку Ковель – Колодяжне фрезерується старе дорожнє покриття.

Підрядник – ТОВ «ПБС».

Стартували ремонтні роботи ще на одній ділянці – між селами Свидники та Переспа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку посеред вулиці самовільно зрізали дерево (ФОТО)

Наприкінці минулого року на цьому об’єкті капітального ремонту, протяжністю 7 км, було влаштовано перший з двох запроєктованих шарів асфальту і нанесено тимчасову дорожню розмітку. Тоді ж розпочали роботи з досипання та планування узбіч. Цьогоріч буде проведено фінішне асфальтування та виконано ряд інших робіт, передбачених проєктно-кошторисною документацією.

Аби відремонтована ділянка автошляху служила довго, дорожники приступили до влаштування поперечних дренажів. Обладнання системи водовідведення є одним із важливих етапів ремонтних робіт на автошляхах, адже перезволоження земляного полотна і основи дорожнього одягу призводить до передчасної втрати міцності дорожньої конструкції.

Водночас на цьому відтинку дороги проводяться роботи зі встановлення бордюрів та поребриків на посадкових майданчиках в місцях зупинки громадського транспорту, влаштовуються пішохідні доріжки.

Виконавець робіт – ТзОВ "Луцькавтодор-Сервіс".

Проїзд ділянками дороги М-19, що ремонтується, може тимчасово обмежуватись і організовуватись в реверсному режимі однією зі смуг руху.

Слідкуйте за дорожніми знаками та будьте максимально уважними, обережними і відповідальними на ділянках проведення дорожніх робіт!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити