image
 |  0 29 Березня 2019 | 16:48

На Вінничині невідомі розтрощили могилу військового (ФОТО)

У Могилеві-Подільському Вінницької області невідомі розбили пам'ятник на могилі бійця АТО Владислава Дюсова.

"Розбили могилу Дюшесу, загиблого бійця полку" Азов ". Вона, звичайно, буде відбудована і відновлена", - написав у Facebook Владислав Соболевський.

Символічно, що це сталося через кілька днів після дня народження Дюсова, який він уже ніколи не відсвяткує, зазначив Соболевський.

"Подібні вчинки впевнюють у декількох речах: люди не знають честі, а значить, не мають її. Дюс досі живий і він перед нами, бо ми пам'ятаємо його, і пам'ятають його вороги. Як би не хотілося написати образливі слова, але час розсудить, на чиї могили діти будуть нести квіти, а чиї завіє попелом", - зауважив військовий.

Вчинок невідомих вразив його побратимів. Користувачі соцмережі не вибирали слів.

"Люди, запам'ятайте це роблять корінні кацапи, вони апріорі ненавидять Україну. І поки не зробимо як в Прибалтиці нічого не зміниться. Це бидло повинно мати тільки довідку і ні в якому разі паспорта".

"Ті, хто це зробив навіть не уявляють яким бумерангом їм повернеться наруга над могилою. Можна вірити, а можна і не вірити, але є сила, яка повертає борги сторицею. Тому бережіться, вандали".

" Пора валити під...сів. Спіймати хоч одного і просто вбити. Нелюди".

"Руки б відсохли вандалам".

Водночас деякі припускають, що варто звернути увагу на якість встановлення пам'ятника.

"Уважно подивіться характер пошкодження. Після цієї зими, а потім шквального вітру два надгробки зламалися. Також думав що вандали. Зателефонував майстрам. Вони кажуть, що якийсь клей неякісний. Все, що встановлювали останні два роки відклеюється", - написав Руслан Музика.

Такої ж думки притримуються рідні та поліція.

"На кладовище виїхали поліцейські. Як виявилось, там декілька пам'ятників впало. Дійшли висновку, що це все ж вітер їх звалив, коли Вінницькою областю пронісся буревій", - говорить Gazeta.ua Вадим Кобзар з прес-центру Нацполіції у Вінницькій області.

Владислав Дюсов загинув внаслідок важкого поранення в Широкино у 2015 році. Серед побратимів був відомий як Дюшес. Саме так і написали на пам'ятнику.

15 вересня 2015 року його посмертно нагородили орденом "За мужність" III ступеня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали повноцінний трейлер серіалу «Чорнобиль»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити