image
 |  7 2 Грудня 2022 | 16:16

На війну в Україну росіяни відправляють шаманів

Росія відправляє на фронт в Україну шаманів. Так, 2 грудня із Бурятії до Старобешівського району Донецької області виїжджають представники "Гуннського фонду".

Вони привезуть із собою три юрти, в яких російські військові зможуть пройти шаманський обряд та відпочити. Про це повідомляє "Сибір.Реалії".

Зазначається, що співробітники фонду відродження історичної спадщини повезуть юрти, відтворені силами громадських працівників. За їхніми словами, такі юрти 16 століть тому використовували для військових походів.

"Чому саме юрта? Це зручно: її завжди можна швидко розгорнути або скласти назад і перевезти. У ній можна проводити шаманські обряди. Тільки шамани можуть, наприклад, повертати душу. Буває таке, що людина злякалася, під вибух потрапила чи ще щось. Шамани мають можливість швидко відновити людину. Або якщо отримав поранення, струс головного мозку, то костоправи можуть на місці оперативно допомогти – поправити хребет чи щось зробити", – розповів голова "Гуннського фонду" Олег Булутов.

За його словами, поки що не вирішено, в якому саме місці стоятиме юрта. Він вважає, що вона має бути якомога ближче до території, де ведуться бойові дії, але водночас у безпечному місці.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити