image
 |  2 16 Грудня 2019 | 08:48

На Волинь прибула пожежна машина з Польщі, подарована Жидичинській ОТГ (ФОТО)

Об’єднана команда проекту Municipal Establishment «Development Agency of Euroregion Bug» ввезла на територію Волинської області ще одну пожежну машину, подаровану гміною Сєнніца Ружана для Жидичинській ОТГ.

Пожежна машина, подарована гміною Сєнніца Ружана для Жидичинській ОТГ, сьогодні перебуває у використання добровольців-пожежників у польських гмінах. Ця пожежна машина марки Mercedes оснащена помпою, здатною під час пожеж гасити полум’я, а під час надзвичайних ситуацій, спричинених зливами або паводками, – відкачувати воду. Пробіг пожежної машини становить 3,5 тисячі кілометрів.

Окрім пожежної машини, Жидичинській ОТГ подарована також нова бензопила. 

До цього в Жидичинській ОТГ не було жодної пожежно-рятувальної машини, яка би могла вчасно прибути до місця надзвичайної ситуації та зменшити її негативні наслідки.

Передача пожежної машини стала можливою в рамках проекту «Зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів в порятунку постраждалих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області», що співфінансується Європейським Союзом в рамках Програми Tранскордонного Cпівробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, а також за сприянням та підтримкою партнерів проекту «Асоціації органів місцевого самоврядування Єврорегіону Буг», комунальної установи «Агенція розвитку Єврорегіону «Буг».

«В рамках проекту в Жидичинській ОТГ було створено добровільний пожежно-рятувальний підрозділ, представники якого вже брали участь в заходах проекту. Добровольці-пожежники-рятувальники у разі виникнення надзвичайної ситуації мають першими прийти на допомогу потерпілим до прибуття професійних рятувальників.

Спільними зусиллями в рамках проекту ми працюємо над створенням нової для нашого суспільства культури добровільних пожежно-рятувальних підрозділів, модель якої заснована на польському 100-річному досвіді. І ми вдячно цінуємо прагнення польських гмін у наданні професійних порад та допомоги нашим волинським ОТГ, які лише розпочинають свою історію добровольців-пожежників-рятувальників», – прокоментувала подію директор комунальної установи «Агенція розвитку Єврорегіону «Буг» Ірина Ітані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські громади готуються прийняти пожежно-рятувальні автомобілі з Польщі (ФОТО)

17 грудня очікується проведення в рамках проекту освітньої кампанії «Безпечний пішохід» у Жидичинській ОТГ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити