image
 |  5 13 Березня 2020 | 17:14

На Волині 39 тисяч євро заплатить водій вантажівки за перевезення вантажу без дозволів

Власника 29-метрового транспортного засобу, який намагався доставити бурильну установку без погодженого маршруту та дозволів на пересування територією України через Волинь у Херсонську область, оштрафували майже на 39 тисяч євро.

Про це повідомив начальник Управління Укртрансбезпеки у Волинській області Віталій Конончук 12 березня 2020 року.

В результаті спільного відпрацювання працівниками Управління Укртрансбезпеки у Волинській області з Патрульною поліцією Волині та Службою безпеки України у Волиській області виявили та задокументували порушення перевезення вантажу щодо габаритно-вагових параметрів транспортним засобом марки MAN з напівпричепом FAYMONVILLE.

Автомобіль перетнув митний пункт пропуску «Ягодин» та мав дозвіл на участь у дорожньому русі транспортних засобів лише до села Старовойтове Любомльського району. Коли великоваговий автомобіль у темну пору доби виїхав зі стоянки та продовжив маршрут, його зупинили для перевірки документів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через Шпигу Луцькрада понесе збитки щодо арешту навантажувача

Водій планував доставити 29-метровий транспортний засіб з бурильною установкою вагою 95 тонн у Херсонську область без дозвільних документів – погодженого маршруту з Укравтодором, супроводу та дозволу Нацполіції щодо пересування територією України у чітко обумовлений час, аби не створювати перешкод іншим учасникам дорожнього руху. Разом з тим, вага автомобіля з напівпричепом та бурильною установкою, яку транспортували, на 55 тонн перевищувала допустиму норму.

Відповідальність за дане правопорушення передбачає накладення адміністративно-господарського штрафу у розмірі 34 тисячі гривень. Ще 37 тисяч 900 євро – обов’язковий платіж за проїзд великовагового транспортного засобу автомобільними дорогами загального користування та за завдану шкоду дорожньому покриттю.

    

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити