image
 |  0 14 Червня 2018 | 15:26

На Волині 87% дітей до року - вакциновані від кору

Чергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відбулося у режимі відео-селектору з районними адміністраціями сьогодні, 14 червня 2018 року.
Про це «ВолиньUA» стало відомо з сторінки "губернатора" Волині соціальної мережі Facebook.
Члени комісії доповіли про стан епідеміологічної ситуації в області та вжиття дієвих заходів із зниження рівня захворюваності на інфекційні хвороби (в тому числі захворюваності на кір), стан техногенної і пожежної безпеки, створення безпечних умов перебування, охорони життя і здоров’я дітей в дитячих закладах, закладах відпочинку та оздоровлення. Так, начальник головного управління Держпродспоживслужби в області Богдан Лозинський доповів, що цьогоріч область оминули гострі кишкові інфекції.
- За участю фахівців Держпродспоживслужби було перевірено 106 закладів, де масово відпочивають діти (пришкільні табори, санаторії). В 33 з них були виявлені порушення. Зокрема, недотримання температурних режимів при зберіганні продуктів, - зауважив чиновник.

За його словами, усім закладам були надані рекомендації та проведена відповідна робота.
- При високих температурах в цих закладах неправильно зберігають продукти, а потім діти з отруєннями потрапляють до лікарні. Велике скупчення дітей, поширюються різні інфекції. Я відчуваю ці проблеми не будучи фахівцем. Поки ви будете аналізувати чи збирати інформацію, пройде чимало часу. Якщо ви думаєте, що не маєте права на раптові перевірки – я Вам дам відповідне доручення їх проводити. Я не дозволю, аби Ви через страх втратити посаду ризикували життями дітей, - резюмував голова ОДА Олександр Савченко.

Що стосується пляжів, то тут теж є свої вимоги, каже Богдан Лозинський. Найперше, що необхідно – аби на території були смітники, як мінімум, через кожні 25 метрів, та не ближче як 10 метрів до води. На пляжі повинні проходити щоденні прибирання до 8 години ранку. Громадські вбиральні мають знаходитися не далі як 200 метрів від води. Окрім того, щотижня повинні проводитись розрихлення та механічне очищення піску.
Що стосується вакцинації, то в 2018 році ситуація кардинально покращилася, повідомив начальник управління охорони здоров`я Ігор Ващенюк.
- Покращилися показники щеплень. Для прикладу, на Волині від кору вакциновано 87% дітей до року. А взагалі діти, які не отримали щеплення згідно календаря - не мають права ходити в школу, в табори. В США можуть позбавити батьківських прав через відмову від вакцинації. Тому закликаю всіх посилити роботу у цьому напрямку, - закликав головний медик області.

Керівник найвищої виконавчої гілки влади в області відзначив, що цифри – непогані.
- Падає кількість захворювань, а це означає, що Ви вплинули на ситуацію. Проте, мене дуже турбують масові сплески хвороб в таборах. Беріть на контроль щеплення в місцях масового скупчення дітей, - сказав Олександр Ілліч.

У результаті, члени комісії рекомендують продовжити роботу щодо організації проведення комісійних обстежень об’єктів, які перебувають у сфері управління і мають важливе соціальне та епідеміологічне значення, зокрема, навчально-виховних закладів, закладів оздоровлення та відпочинку дітей, об’єктів водопостачання, громадського харчування та інших щодо дотримання вимог санітарного законодавства та у сфері безпечності і якості харчових продуктів. Також, вжити заходів щодо забезпечення населення питною водою гарантованої якості, утримання джерел водопостачання у відповідності до вимог санітарного законодавства з проведенням періодичного виробничого лабораторного контролю безпечності та якості питної води та інше, що стосується питань безпеки в області.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити